Oorbellen schieten 

Wij beschikken over de juiste apparatuur en certificaten om gaatjes in het oor te schieten. Voor het schieten van gaatjes werken wij met een zogenoemd ‘schietpistool’. Hiermee wordt de oorbel nauwkeurig en snel in de oorlel geplaatst. De speciale schietoorknopjes zijn gemaakt van chirurgisch staal, zodat de kans op ontstekingen nihil is. Als klant heeft u hierbij de keuze uit zowel goud- als zilverkleurige oorknopjes, eventueel met zirkonia steentjes. Onze prijzen variëren omdat wij een divers assortiment hebben waar u uit kunt kiezen.

Om veel plezier te beleven van uw nieuwe oorgaatjes adviseren wij om de gaatjes regelmatig te verzorgen. Op deze manier voorkomt u infecties wat weer kan leiden tot andere problemen. Wij hebben een aantal verzorgingstips voor u op een rij gezet, deze tips kunnen u helpen om het genezingsproces te ondersteunen. 

Verzorging na het prikken:

 • Raak de oorbel of het oor alleen aan met schone handen.
 • Wij adviseren het gaatje goed behandelen met ontsmettingsmiddel. Deze krijgt u van ons mee.  
 • Druppel uw oorgaatje de eerste 2 weken (2 keer per dag)  aan de voor en aan de achterkant van het oor. Na 2 weken 1 keer per dag druppelen. Na minimaal 6 weken mogen er andere oorbellen in. 
 

Goud inname


Heeft u oude sieraden, munten of dergelijken? Sieraden zijn er volgens ons vooral om gedragen te worden, zonde dus om ze ergens weggestopt te laten liggen! Bij ons kunt u al het goud dat voor u overbodig is inruilen. Wij geven u hier contant geld of een tegoedbon voor terug, zodat u er een mooi nieuw sieraad en/of horloge voor kunt uitzoeken. 

Voor het bepalen van de prijs hanteren wij de dagkoers, verwijderen wij eventuele stenen in de sieraden, controleren wij het ingeleverde goud op echtheid en gehalte en wegen wij het gewicht.

Wij zijn verplicht al het ingekochte goud in een register op te nemen, daarom vragen wij u om een legitimatiebewijs mee te nemen.

 

Graveren

Het graveren van sieraden gebeurt altijd met de hand en met grote zorg. Een gravure aanbrengen is zeer nauwkeurig werk dat op ambachtelijke wijze wordt uitgevoerd door onze medewerkers. Wij besteden alle nodige zorg en aandacht aan uw sieraad voor het hoogst haalbare eindresultaat. Belangrijk om te weten is dat niet elk sieraad geschikt is om te laten graveren. Dit hangt af van het materiaal, de afmetingen en het uiterlijk van het oppervlak.

U kunt bij ons terecht voor graveerwerk van onder andere:

 • Kinderbestek
 • Bestek
 • Ringen
 • Naamplaatarmbanden
 • Hangers 
 • Spaarpotten (verzilverd of van zilver)
 

Reparatie


Heeft u een sieraad dat kapot is? In de meeste gevallen kunt u uw sieraad laten repareren. Bij ons bent u aan een vertrouwd adres voor al uw reparaties. Onder reparaties kunt u onder andere het volgende verstaan:

 • Het opnieuw zetten van stenen
 • Het vergroten of verkleinen van uw zilveren of gouden ringen
 • Het rhodineren van uw witgoud of zilver
 • Het innemen van een zilveren of gouden armband 

Twijfelt u of uw sieraad gerepareerd kan worden? Kom dan gerust bij ons langs in de winkel, onze ervaren medewerkers kunnen dan uw sieraad bekijken en indien gewenst geheel vrijblijvend een prijsopgave doen van de eventuele kosten. 

 

Horlogeband inkorten/vervangen

Wij hebben een heel breed assortiment leren horlogebanden. De collectie leren horlogebanden bestaat uit verschillende leersoorten, kleuren, en stiksels. Schaft u bij ons een leren band aan, dan zetten wij deze kosteloos aan op uw horloge. Voor een stalen horlogeband kunnen wij, afhankelijk van het merk en model, een vrijblijvende prijsopgave voor u maken. 

Naast het vervangen van horlogebanden kunt u ook bij ons terecht voor het inkorten of verruimen van uw horlogeband. Heeft u onvoldoende schakels? Dan kunnen wij altijd vrijblijvend voor u informeren of wij deze voor u kunnen bestellen. Horloge batterij vervangen


Is uw horloge toe aan een nieuwe batterij? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Bij het vervangen van de batterij kunt u kiezen voor het vervangen met of zonder waterdichttest. 


Rijgwerk

Voor al uw rijgwerk kunt u bij ons terecht. Wij hebben ervaren medewerkers die al uw rijgwerk uit handen kunnen nemen. Wij rijgen onder andere bloedkoraal, parelsnoeren en edelstenen. Uiteraard kunt u bij ons in de winkel vrijblijvend meer informatie opvragen voor uw rijgwerk.Reinigen van sieraden


Elk sieraad heeft af en toe een reinigingsbeurt nodig. Of het nu gaat om uw gouden hanger of uw zilveren ring, elk sieraad gaat weer glimmen van een goeie reiniging. Uiteraard kunt u de reiniging van uw sieraden zelf doen. Hiervoor verkopen wij speciale poetsdoeken. Wilt u weten welke poetsdoek het beste is voor uw sieraad? Kom dan bij ons langs. Onze medewerkers kunnen u op basis van uw sieraad exact vertellen welke er het beste bij u past. 

Liever uw sieraad laten reinigen? Dit doen wij met plezier. 


Opdracht op maat

In onze edelsmederij kunt u uw eigen ideeën in vervulling laten gaan voor een speciale gelegenheid, aandenken of relatie geschenk. U kunt hierbij denken aan:

 • Trouwringen 
 • Verlovingsring 
 • As bedel/sieraad
 • Collier

In combinatie met ons advies en door het maken van schetsen, maken wij u vertrouwd met het eind resultaat. U komt met uw idee of ontwerp langs in ons atelier. Wij gaan samen met u de mogelijkheden bespreken om deze te realiseren. Dan volgt er een prijsopgave om het te maken. Indien alles akkoord is beginnen wij met de realisatie. Er wordt een einddatum afgesproken en u wordt gebeld als het sieraad klaar ligt. 
E-mailen
Bellen
Map
Instagram